Ga naar de inhoud

Over de auteur

Mijn achtergrond

In mijn vrije tijd heb ik me voor historisch onderzoek en het gebruik van (online) archieven gespecialiseerd in sportgeschiedenis. Tot nu toe ben ik vooral gericht geweest op ’s-Hertogenbosch, waar ik ben geboren en heb gewerkt bij het stadsarchief (nu onderdeel van Erfgoed ‘s-Hertogenbosch). Naast de Bossche sportgeschiedenis heeft in het verlengde van mijn scriptie over het ontstaan van de politieke en nationale oostgrens van Nederland de relatie tussen nationale identiteit en sport mijn belangstelling.

Als bestuurslid van De Sportwereld en van de historische vereniging Numaga heb ik me vooral ingezet voor digitaal erfgoed. Zo heb ik bijgedragen aan het online doorzoeken van het bibliografisch apparaat van de Nederlandse sportgeschiedenis (momenteel helaas offline) en, ook via mijn werk bij het Regionaal Archief Nijmegen, aan de Numaga publicaties in de digitale studiezaal.

Op sportgebied ben ik actief wielrenner in de mooie omgeving van mijn woonplaats Nijmegen (en op vakantie) en speel ik badminton. Via de media volg ik voetbal en wielrennen en andere, vooral Nederlandse, sportprestaties.

Ernest Verhees

Hoogste col in de laatste vakantie (2022)

Bibliografie

Indien (nog) niet beschikbaar op deze website maar wel elders online is er een link geplaatst in de titel van het tijdschrift.

Overig

  • Met A. Vos, De Historische Atlas van ‘s-Hertogenbosch. De ruimtelijke ontwikkeling van een vestingstad (Amsterdam 2005)
  • Redactielid met René Kok e.a., ‘Wegens bijzondere omstandigheden…’ : ‘s-Hertogenbosch in bezettingstijd 1940 – 1944 (Alphen aan de Maas, 2008)
  • Redactielid en auteur van diverse artikelen in het tijdschrift Bossche Bladen,Noordbrabants Historisch Nieuwsblad en het Archievenblad.